header

VISIE

Inzicht te krijgen in de uitdrukkings-mogelijkheden van de menselijke ziel en deze mogelijkheden omzetten in vaardigheden, met behulp van kunstzinnige technieken en het werken met paarden.

DIT IS EEN PROCES VAN ZELFOPVOEDING.

Ervarings verhalen

Het komt niet vaak voor dat ik een behandelaar, in dit geval Ellen, eigenlijk al jarenlang ken door onze gezamenlijke belangstelling voor de jazzmuziek.

Ik heb een lange voorgeschiedenis wat betreft medische behandelingen en ik heb ook de nodige operaties te verwerken gehad. O.a. is kortgeleden mijn galblaas verwijderd nadat ik ruim een half jaar met een vervelende buikpijn rondgelopen heb. Lichamelijk had ik behoorlijk ingeleverd wat m’n energiebalans betreft. Enkele jaren geleden ben ik ook al geopereerd, in dat geval werd m’n rechternier verwijderd op verdenking van kanker. Al met al voelde ik dat er, zowel fysiek als mentaal, een behoorlijke aanslag op m’n welzijn was gepleegd in de loop der jaren. Alles bij elkaar opgeteld, ook door m’n hardnekkige hoest vanwege m’n astma, vond ik het van de ene op de andere dag tijd worden om een afspraak te maken met Ellen. Ik bleef maar hangen in dat medische circuit en wilde die cirkel doorbreken. Ellen was enorm blij en opgelucht dat ik een afspraak met haar wilde maken. Eindelijk...... want ze had allang aan mij gezien én gevoeld dat ik totaal “op” was. Zo integer als zij is heeft zij zich nooit opgedrongen tot behandeling. Nu ik zelf inzag dat er eens iets moest gebeuren om uit een soort impasse te komen, viel het kwartje op zijn plaats.

De intake vond ik bijzonder. Ellen vroeg en vertelde mij van alles en nog wat. Zij kwam er al snel achter dat ik op instorten stond. Zij noemde het een “lichamelijke burn-out“. Er hoefde niet veel meer te gebeuren.... Door middel van opdrachtjes, tekeningen en oefeningen werd mij steeds duidelijker dat ik m’n hele leven te veel “gepleased” heb. Altijd die ander eerst. Voor iedereen klaarstaan en eigenlijk mijzelf wegcijferen om niemand teleur te stellen. Ellen heeft mij geleerd om meer voor mijzelf op te komen. Hoewel ik mondig genoeg ben heb ik mij toch te veel laten leiden door wat anderen van mij wilden en verwachtten. Nu, na de nodige sessies, voel ik mij sterker om nee te zeggen. Wat ik echt niet wil, doe ik ook niet, zonder een gevoel van egoïsme te krijgen en dat gaat mij goed af. Daar ben ik heel blij mee. Ik sta ín de cirkel en daarbúiten is de wereld die om mij heen staat. Ik ben ik en daar blijft iedereen van af. Ellen heeft mij veel geleerd en ze heeft mijn energiebalans in evenwicht gebracht. Wat ik zo waardeer in haar is dat zij mij zo enorm in m’n waarde laat. Zij is één en al interesse en luistert aandachtig en pakt alles wat ik vertel erg goed op. Dat voelt zó vertrouwd! En haar eindeloze geduld dat zij toonde......! Ook hebben wij de nodige humor met elkaar kunnen delen en dat vind ik heel belangrijk. Het relativeerde zo heerlijk én het ontspande.

Ik vind Ellen een bijzonder aardige, betrokken vrouw die haar passie meer dan waar maakt. Zij gaat er écht voor, wel 150 %. Zeer begrip- en liefdevol, echt heel mooi en fijn om mee te mogen maken. Voor mij voelt Ellen als een “lieve vriendin door dik en dun”. Last but not least: Ellen heeft een gouden hart op de juiste plaats en behandelt je met alle respect. Ik heb een enorme bewondering voor haar om wie zij is en wat zij allemaal doet.

Dank je wel lieve Ellen dat je er altijd voor mij bent (geweest).

Emil
Hedendaags zijn er talrijke spirituele stromingen, therapieën, methodieken, zelfhulpboeken enz...
Op een gegeven moment zag ik door het spirituele bos de bomen niet meer. Mede door dit liep ik op een gegeven moment met mijn ziel onder mijn arm en was toch wel een beetje verdwaald. Ik zat veel in mijn hoofd, wist niet meer welke weg in te slaan qua werk en zingeving en had de intentie om weg te "vluchten" naar het buitenland. Uiteindelijk niet zo heel handig aangezien je altijd jezelf overal mee naar toe neemt. Deze weg had ik kunnen nemen, weg uit deze snelle consumptiemaatschappij, maar dan had ik dit leven verslapen in het licht van mijn eigen bewustwordingsproces.
Iedereen heeft weleens eens een bepaald moment of momenten in het leven waar je het even niet meer weet en het broodnodig is om "wakker te worden". Het is dan fijn als daar iemand in kan begeleiden. Via een collega kwam ik in aanraking met Ellen.
Na de intake was het voor mij direct al duidelijk. Deze bijzondere vrouw wist waar ze het over had, sprak de hele mens aan en was realistisch en eerlijk. Ik volg nu sinds oktober bewustwordingsscholing bij Ellen en ben nog elke keer verbaasd over de resultaten. Sinds deze scholing kijk en handel ik vaker vanuit een breder perspectief, ben ik creatiever in oplossingen en lichter in mijn denken. De scholingssessies, kunstzinnige oefeningen en het boeiende en inspirerende "huiswerk" van Ellen verveelt niet en heeft mij al talrijke nieuwe ingevingen opgeleverd. Ook het contact herstellen met mijn gevoel, dit voelde als thuis komen. Het bewust worden van het feit dat ik mezelf voorbij gelopen was en in de buitenwereld zat, terwijl mijn IK zat te beuken op de deur, was voor mij de zoveelste eye opener om dit bewustwordingsproces door te zetten.
Sinds de scholing heb ik ook 2 keer een symposium bijgewoond. Deze heb ik ervaren als activerend en inspirerend met een liefdevolle lading. Er vielen hierdoor meer puzzelstukjes op hun plaats, het had een waardevolle aanvulling op mijn scholingsweg en tevens heb ik kennis gemaakt met gelijkgestemden. Door de energieke, gedreven en liefdevolle lading die verweven zit in "lesgeven" en aanreiken van handvaten blijft Ellen mij inspireren en activeert het mij om dit proces door te zetten.
Al met al heb ik nog geen moment spijt gehad van de weg die ik ben ingeslagen. Het mooiste dat je kunt worden is jezelf. Ik heb voor mezelf gekozen. Ik ga het bewustwordingsproces aan, want voor mij is dat het hoogste goed.  Zeg ja tegen het leven, maar ook vooral tegen jezelf!
Ps: stap eens uit de hedendaagse mallemolen van deze consumptiemaatschappij en laat je inspireren en activeren door Ellen.