header

VISIE

Inzicht te krijgen in de uitdrukkings-mogelijkheden van de menselijke ziel en deze mogelijkheden omzetten in vaardigheden, met behulp van kunstzinnige technieken en het werken met paarden.

DIT IS EEN PROCES VAN ZELFOPVOEDING.

Ervarings verhalen

Het komt niet vaak voor dat ik een behandelaar, in dit geval Ellen, eigenlijk al jarenlang ken door onze gezamenlijke belangstelling voor de jazzmuziek.

Ik heb een lange voorgeschiedenis wat betreft medische behandelingen en ik heb ook de nodige operaties te verwerken gehad. O.a. is kortgeleden mijn galblaas verwijderd nadat ik ruim een half jaar met een vervelende buikpijn rondgelopen heb. Lichamelijk had ik behoorlijk ingeleverd wat m’n energiebalans betreft. Enkele jaren geleden ben ik ook al geopereerd, in dat geval werd m’n rechternier verwijderd op verdenking van kanker. Al met al voelde ik dat er, zowel fysiek als mentaal, een behoorlijke aanslag op m’n welzijn was gepleegd in de loop der jaren. Alles bij elkaar opgeteld, ook door m’n hardnekkige hoest vanwege m’n astma, vond ik het van de ene op de andere dag tijd worden om een afspraak te maken met Ellen. Ik bleef maar hangen in dat medische circuit en wilde die cirkel doorbreken. Ellen was enorm blij en opgelucht dat ik een afspraak met haar wilde maken. Eindelijk...... want ze had allang aan mij gezien én gevoeld dat ik totaal “op” was. Zo integer als zij is heeft zij zich nooit opgedrongen tot behandeling. Nu ik zelf inzag dat er eens iets moest gebeuren om uit een soort impasse te komen, viel het kwartje op zijn plaats.

De intake vond ik bijzonder. Ellen vroeg en vertelde mij van alles en nog wat. Zij kwam er al snel achter dat ik op instorten stond. Zij noemde het een “lichamelijke burn-out“. Er hoefde niet veel meer te gebeuren.... Door middel van opdrachtjes, tekeningen en oefeningen werd mij steeds duidelijker dat ik m’n hele leven te veel “gepleased” heb. Altijd die ander eerst. Voor iedereen klaarstaan en eigenlijk mijzelf wegcijferen om niemand teleur te stellen. Ellen heeft mij geleerd om meer voor mijzelf op te komen. Hoewel ik mondig genoeg ben heb ik mij toch te veel laten leiden door wat anderen van mij wilden en verwachtten. Nu, na de nodige sessies, voel ik mij sterker om nee te zeggen. Wat ik echt niet wil, doe ik ook niet, zonder een gevoel van egoïsme te krijgen en dat gaat mij goed af. Daar ben ik heel blij mee. Ik sta ín de cirkel en daarbúiten is de wereld die om mij heen staat. Ik ben ik en daar blijft iedereen van af. Ellen heeft mij veel geleerd en ze heeft mijn energiebalans in evenwicht gebracht. Wat ik zo waardeer in haar is dat zij mij zo enorm in m’n waarde laat. Zij is één en al interesse en luistert aandachtig en pakt alles wat ik vertel erg goed op. Dat voelt zó vertrouwd! En haar eindeloze geduld dat zij toonde......! Ook hebben wij de nodige humor met elkaar kunnen delen en dat vind ik heel belangrijk. Het relativeerde zo heerlijk én het ontspande.

Ik vind Ellen een bijzonder aardige, betrokken vrouw die haar passie meer dan waar maakt. Zij gaat er écht voor, wel 150 %. Zeer begrip- en liefdevol, echt heel mooi en fijn om mee te mogen maken. Voor mij voelt Ellen als een “lieve vriendin door dik en dun”. Last but not least: Ellen heeft een gouden hart op de juiste plaats en behandelt je met alle respect. Ik heb een enorme bewondering voor haar om wie zij is en wat zij allemaal doet.

Dank je wel lieve Ellen dat je er altijd voor mij bent (geweest).

Denken Spreken Lopen

amaryllis

uitnodiging

tot oprichting
19 september 2012
Denken Spreken Lopen
Wat gebeurt er voor, tijdens en na een ziekte proces
Deze dag is bedoeld voor iedereen die wil leren om meer zicht te krijgen op levensprocessen die zich in en om ons manifesteren. Deze levensprocessen die waardevol in ieders ontwikkeling zijn te herkennen, waardoor de waardering voor het leven een goede gewoonte kan worden.

Het gaat per slot van rekening over onszelf.

Zoals op de foto, de amaryllis drie knoppen om de beurt heeft ontvouwen, houdt zij in de tweede stengel in knop nog geheim hoeveel zij er verder zal openbaren. Dat zal afhankelijk zijn van de hoeveelheid water, licht en warmte zij van mij krijgt.

De mensenziel wordt na iedere groeistuip geconfronteerd met oprichtingskracht die onze geest van ons verlangt te volbrengen. Het denken over onszelf en de wereld om ons heen krijgt dan een verfrissende douche. Het spreken vanuit onszelf met onze omgeving krijgt meer diepgang. Daarna volgt het lopen ofwel bewegen waardoor wij voor onszelf meer perspectief hebben verworven.

Woensdag 19 september 2012, 10.30 – 16.30uur, ontvangst vanaf 10.00uur

De kosten voor deze dag zijn € 25,00 inclusief koffie, thee en lunch.

U kunt zich opgeven per email.

Opgave: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , voor 14 sept., max. aantal personen 25.

Adres: Sleumersteeg 4A 7244 PA Barchem

Bekijk de folder