header

VISIE

Inzicht te krijgen in de uitdrukkings-mogelijkheden van de menselijke ziel en deze mogelijkheden omzetten in vaardigheden, met behulp van kunstzinnige technieken en het werken met paarden.

DIT IS EEN PROCES VAN ZELFOPVOEDING.

Ervarings verhalen

Het komt niet vaak voor dat ik een behandelaar, in dit geval Ellen, eigenlijk al jarenlang ken door onze gezamenlijke belangstelling voor de jazzmuziek.

Ik heb een lange voorgeschiedenis wat betreft medische behandelingen en ik heb ook de nodige operaties te verwerken gehad. O.a. is kortgeleden mijn galblaas verwijderd nadat ik ruim een half jaar met een vervelende buikpijn rondgelopen heb. Lichamelijk had ik behoorlijk ingeleverd wat m’n energiebalans betreft. Enkele jaren geleden ben ik ook al geopereerd, in dat geval werd m’n rechternier verwijderd op verdenking van kanker. Al met al voelde ik dat er, zowel fysiek als mentaal, een behoorlijke aanslag op m’n welzijn was gepleegd in de loop der jaren. Alles bij elkaar opgeteld, ook door m’n hardnekkige hoest vanwege m’n astma, vond ik het van de ene op de andere dag tijd worden om een afspraak te maken met Ellen. Ik bleef maar hangen in dat medische circuit en wilde die cirkel doorbreken. Ellen was enorm blij en opgelucht dat ik een afspraak met haar wilde maken. Eindelijk...... want ze had allang aan mij gezien én gevoeld dat ik totaal “op” was. Zo integer als zij is heeft zij zich nooit opgedrongen tot behandeling. Nu ik zelf inzag dat er eens iets moest gebeuren om uit een soort impasse te komen, viel het kwartje op zijn plaats.

De intake vond ik bijzonder. Ellen vroeg en vertelde mij van alles en nog wat. Zij kwam er al snel achter dat ik op instorten stond. Zij noemde het een “lichamelijke burn-out“. Er hoefde niet veel meer te gebeuren.... Door middel van opdrachtjes, tekeningen en oefeningen werd mij steeds duidelijker dat ik m’n hele leven te veel “gepleased” heb. Altijd die ander eerst. Voor iedereen klaarstaan en eigenlijk mijzelf wegcijferen om niemand teleur te stellen. Ellen heeft mij geleerd om meer voor mijzelf op te komen. Hoewel ik mondig genoeg ben heb ik mij toch te veel laten leiden door wat anderen van mij wilden en verwachtten. Nu, na de nodige sessies, voel ik mij sterker om nee te zeggen. Wat ik echt niet wil, doe ik ook niet, zonder een gevoel van egoïsme te krijgen en dat gaat mij goed af. Daar ben ik heel blij mee. Ik sta ín de cirkel en daarbúiten is de wereld die om mij heen staat. Ik ben ik en daar blijft iedereen van af. Ellen heeft mij veel geleerd en ze heeft mijn energiebalans in evenwicht gebracht. Wat ik zo waardeer in haar is dat zij mij zo enorm in m’n waarde laat. Zij is één en al interesse en luistert aandachtig en pakt alles wat ik vertel erg goed op. Dat voelt zó vertrouwd! En haar eindeloze geduld dat zij toonde......! Ook hebben wij de nodige humor met elkaar kunnen delen en dat vind ik heel belangrijk. Het relativeerde zo heerlijk én het ontspande.

Ik vind Ellen een bijzonder aardige, betrokken vrouw die haar passie meer dan waar maakt. Zij gaat er écht voor, wel 150 %. Zeer begrip- en liefdevol, echt heel mooi en fijn om mee te mogen maken. Voor mij voelt Ellen als een “lieve vriendin door dik en dun”. Last but not least: Ellen heeft een gouden hart op de juiste plaats en behandelt je met alle respect. Ik heb een enorme bewondering voor haar om wie zij is en wat zij allemaal doet.

Dank je wel lieve Ellen dat je er altijd voor mij bent (geweest).

Meer dimensionaal inzicht in gezondheid

N A J A A R S S Y M P O S I U M

Meer dimensionaal inzicht in gezondheid

Gezondheid is niet alleen afwezigheid van ziekte of zwakte

maar ook

geestelijk en sociaal welbevinden

 

23, 24 en 25 november 2012

 Dit symposium nodigt u uit om duidelijkheid te krijgen over het bestaan

van een geestelijke wereld.

Het programma dat u wordt aangeboden, bestaat uit workshops waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen.

Vrijdagavond en zaterdagavond zullen er lezingen worden gegeven, waarin het beleven en het herkennen van een geestelijke wereld voor de moderne mens mogelijk is:

 

Geestelijk evenwicht in harmonie met het geweten

 

Programma: vrijdag   23 november: 14.00 uur - 17.00 uur lezing: 19.30 - 21.00 uur

 

zaterdag 24 november: 11.00 uur - 17.00 uur lezing: 19.30 - 21.00 uur

 

zondag 25 november: 11.00 uur - 16.00 uur

 

Kosten: 3 dagen   incl. logies en maaltijden   € 450, =

 

Vrijdag incl. maaltijden € 60, =

Zaterdag incl. maaltijden € 150, =

Zondag incl. lunch € 100, =

 

2 dagen incl. logies en maaltijden € 300,00

€ 32,50

 

Prijzen: inclusief 21% en 6% BTW.

 

Bij deelname aan het symposium wordt een certificaat uitgereikt.

 

U kunt zich opgeven/informatie: Ellen van Buiten, tel: 06-20963889

 

Sluitingsdatum: maandag 19 november 2012

 

 

Dit symposium wordt georganiseerd door Eira Scholingsinstituut, www.eira.nl in samenwerking met de Nederlandse CVA vereniging Samen Verder afd. Gelderland.

Adres: Sleumersteeg 4A, 7244PA Barchem. Opgave: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Bekijk de folder

Sandra 010

 Sandra 014

 Sandra 016

 Sandra 019

 Sandra 021

 Sandra 023